Pułapka na mole ubraniowe. Produkt oparty na działaniu feromonu, który wabi mole i zatrzymuję je na powierzchni lepowej.
Środki na Mole
Pułapka na mole spożywcze. Skutecznie likwiduje szkodniki w szafkach kuchennych, spiżarniach i innych miejscach przechowywania żywności.
Preparat owadobójczy w aerozolu, przeznaczony do zwalczania owadów latających: much, komarów, os, szerszeni i innych. Do zastosowań w pomieszczeniach mieszkalnych i użyteczności publicznej.
Spray do zwalczania much oraz innych owadów latających w pomieszczeniach mieszkalnych oraz użyteczności publicznej. Produkt przeznaczony do powszechnego stosowania.
Pierwsza na polskim rynku pułapka feromonowa na oba gatunki moli.
Płytka przeznaczona do zwalczania owadów latających oraz owadów biegających.
To jedyne patyczki, które w dyskretny sposób roztaczają przyjemną woń świeżej, cytrusowe kompozycji zapachowej nietolerowanej przez owady.
Patyczki, które w dyskretny sposób roztaczają przyjemną woń świeżej, cytrusowe kompozycji zapachowej nietolerowanej przez owady.
Perfumowana zawieszka żelowa przeznaczona do zwalczania moli odzieżowych.
Spray MAX zwalcza natychmiastowo wszelkie owady biegające i latające.
PAKIET HOME zapewnia najwyższą skuteczność w odławianiu owadów w pomieszczeniach mieszkalnych i innych miejscach użyteczności publicznej.
- Pakiet
Omacnica spichrzanka, mklik mączny, mklik próchniczek, mklik daktylowiec. Pyralidae – to nazwy wybranych szkodników należących do rodziny omacnicowatych. Gatunki te charakteryzują się wydłużoną budową ciała i skrzydłami w zarysie trójkąta. W cyklu rozrodczym samica składa od dwustu do czterystu jaj w pobliżu pokarmu i ginie. Z jaj wykluwają się larwy, które pożerają ogromne ilości pokarmu. Wydostają się na zewnątrz skażonego pożywienia i przepoczwarzają się w ustronnym miejscu.
Same motyle nie żywią się pokarmem, ale są niebezpiecznym ogniwem przenoszenia jaj szczególnie w magazynach, sklepach wielkopowierzchniowych, obiektach produkcyjnych itp.
Mole spożywcze to poważne zagrożenie dla żywności. Larwy najczęściej żerują w produktach pochodzenia zbożowego, mąkach, kaszach, otrębach ale też w owocach, grzybach, ziołach, kakao, orzechach i wyrobach cukierniczych.
Produkty i półprodukty zaatakowane przez szkodniki są zanieczyszczone ich odchodami. Zmienia się ich smak, zapach i nie nadają się do spożycia lub dalszej obróbki.
Najlepszym sposobem na wyeliminowanie moli spożywczych jest pozbycie się skażonych produktów i dbałość o czystość. Ważna jest także profilaktyka. Należy unikać dużych zapasów produktów, stosować szczelne opakowania oraz monitorować obecność szkodników za pomocą pułapek.
– VACO
Jak walczyć z molami? Najważniejsza jest higiena. Czystość w obiektach to podstawowa zasada, dzięki której unikniemy problemów. Dbająć o porządek w miejscach przechowywania towarów ograniczamy molom dostęp do pokarmu. Produkty należy przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach. Utrzymanie niskiej wilgotności i temperatury przechowywania produktów ma dwojakie znaczenie. Uniemożliwia rozwój szkodników i przedłuża przydatność towarów do spożycia.